SZIGETKÖZ.NET Kft. gyakornoki programja

Vállalkozásunk, azaz a Szigetköz.Net Kft gyakornoki programot valósított meg 2017-2018.  években, a győrzámolyi (megvalósítási helyszín: 9172 Győrzámoly, Erdősor u. 16.) üzletében, melyhez a „Szigetköz.Net Kft. gyakornoki programja” című, a GINOP-5.2.4-16-2016-00681 jelű pályázati konstrukció rendelkezésre álló forrásából, 6 194 190 Ft összegű támogatást nyert el. 

Projekt adatai: 

  • Kedvezményezett neve: SZIGETKÖZ.NET Korlátolt Felelősségű Társaság 
  • Projekt címeSzigetköz.Net Kft. gyakornoki programja  
  • Szerződött támogatás összege: 6 194 190 Ft 
  • Támogatás mértéke (%-ban): 100 % 
  • Projekt tényleges fizikai befejezése: 2018.04.30. 
  • Projekt azonosítószáma: GINOP-5.2.4-16-2016-00681 

A vezetőség célja az üzem hosszú távú biztonságos és nyereséges működtetése, a piaci pozíciók megerősítése, a vevők igényeinek maximális kielégítése. 

A Szigetköz.Net Kft. folyamatos munkaerő állományának megtartását, valamint fejlesztését egyértelműen abban látja, hogy pályakezdő, gyakorlat nélküli, ugyanakkor megfelelő színvonalú elméleti tudású fiatalokat alkalmazzon, és őket egy társaságra szabott gyakornoki program sikeres teljesítését követően hosszú távon alkalmazza. A vállalkozás e törekvése mindkét félnek előnyére van. A vállalkozás részéről a fiatalok a társaság munkakultúráját sajátítják el első munkával töltött hónapjaikban, melynek segítségével elérhető, hogy a vállalkozás munkavállalókkal szembeni speciális elvárásait az elvárható színvonalon elmélyítsék, és ezzel megalapozható, hogy a társaság a munkavállalókat hosszú távon foglalkoztassa, mivel e "első" beillesztési programmal a társaság munkafelfogását tanulja meg a gyakornok. 

A pályakezdő fiatal számára is előnyös e rendszer, mivel a beillesztési programmal több figyelmet kap, és ezen állandó figyelemmel kíséréssel jobban elsajátíthatók a szakma fortélyai, és a gyakorlati időt követően teljes értékű tagjává válhat a csapatnak.

A vállalkozás két fő gyakornok foglalkoztatását tudta megvalósítani a vissza nem térítendő támogatás segítségével. A gyakornokok pályakezdők, így a programon való részvétel nagyban hozzájárult szakmai tapasztalatuknak bővítéséhez. 2 fő gyakornok felvételét tervezük, és valósítottunk meg a projekt keretében, aki egyrészt a vállalkozás papír-írószer kiskereskedelmi profiljában, másrészt a társaság informatikai háttér támogató tevékenységében szerezhetnének tapasztalatot. A gyakornokok a projekt során szép, az elvárható legmagasabb szakmai fejlődést mutattak, mely fejlődési pályáról az előrehaladási naplót vezetett a vállalati kapcsolattartó. A vállalkozás valamennyi gyakornokot – a kötelező tovább-foglalkoztatási időn túl is - alkalmazni szeretné, mivel jó színvonalú munkát végeztek. A támogatásnak köszönhetően a gyakornokok bérét és járulékait a vállalkozás meg tudta finanszírozni. A projekt keretén belül eszközbeszerzés is megvalósult, amely a pályakezdő fiatal foglalkoztatásához, a mindennapi feladatok elvégzéséhez elengedhetetlenek. A beszerzés a gyakornokok munkakörülményeinek és a szolgáltatások minőségének javítása érdekében valósul meg. 

Az alkalmazott gyakornokok a vállalkozás telephelyén (9172 Győrzámoly, Erdősor u. 16.), azaz üzlethelységébenében végezték munkáját. A munkájuk elvégzéséhez szükséges szakmai ismereteket megszerezték melyben a cég vezetője Borbényi András, valamint Borbényi Eszter, mint vállalati gyakorlati kapcsolattartó mentorálása mellet- szerezhettek meg, 

Projekt kezdő és befejezési dátuma: 2017.01.24.-2018.04.30. 

© SZIGETKÖZ.NET Kft. - Székhely: 9174 Dunaszeg, Nefelejcs u. 23. - Üzlet: 9172 Győrzámoly, Erdősor u. 16. - Tel./fax: + 36 96 602 211 - Mobil: +36 70 429 6722